Dating

Weet wie je date: zo herken je de leukerds

En de types die je beter links kan laten liggen.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Als je al een tijd niet meer op de vrijgezellenmarkt hebt rondgehangen, moet je weten: de keuze is reuze maar het daadwerkelijke relatiemateriaal is dun gezaaid. Zo herken je de types die je beter links kan laten liggen en de mannen die je tijd wél waard zijn:

Slick Ricks
Worden vaak gesignaleerd in de grote steden. Het is een groeiende groep die het resultaat is van de vrouwenoverschotten. De Slick Ricks zijn knap, grappig, hebben een vlotte babbel en geen reden om zich te binden. Zij hoeven namelijk niet te vissen in een vijver maar in een oceaan vol vrijgezelle vrouwen, waaruit ze naar hartenlust kunnen binnenhalen wat ze willen. Elke dag staan ze op de boeg van hun bootje en schreeuwen ‘I’m the king of the world’. En dat zijn ze ook. Tijdens een avondje stappen worden ze onderweg naar de wc drie keer aangesproken door gewillige meisjes. Ze hoeven hier geeneens moeite voor te doen. Hierdoor worden ze arrogant en expert in opties openhouden. Ze vallen op knappe, strakke meisjes en mijden alle gesprekken die over de toekomst gaan. Tenzij ze eindelijk de whole package ontmoeten: de topmodellen die ook nog eens slim en grappig zijn. Dan zeggen ze hun vrijgezellenbestaan zonder omkijken gedag. Voor een tijdje.

Leftovers
Er is een reden dat deze nog steeds vrijgezel zijn. De meeste Leftovers moeten het niet hebben van hun looks en hebben geen compensatiepunten zoals een zak met geld of de skills om je aan het lachen te krijgen. Zien ze er wel oké uit, hebben ze de sociale vaardigheden van een slechtgemutste wasbeer. Ze kampen vaak met een steeds maar meer slinkende voorraad zelfvertrouwen en zeggen op de eerste date dingen als “Als je me niets vindt, moet je het gewoon zeggen hoor. Dus niet naar de wc gaan en niet meer terugkomen zoals mijn vorige twaalf dates hebben gedaan”. Snel naar het toilet dus.

Blaaskaken
Denken dat ze een Slick Rick zijn, maar behoren duidelijk tot de Leftovers.

Foute mannen
Hebben vaak veel gemeen met de Slick Ricks, maar dan met een goed ontwikkelde manipulatieve en egoïstische kant. Ze houden je aan het lijntje, liegen, bedriegen en als je boos op ze wordt, doen ze net of jij de boeman bent en wentelen zij zichzelf in de slachtofferrol. Of ze hebben een Vat Vol Problemen, wat jij met je getroebleerde geest (ja, jij bent ook niet perfect) ziet als een mooie uitdaging. Ze zeggen dat ze zullen veranderen. Dat jullie heus wel een fijne toekomst samen hebben. Maar nu dus even niet. Dames: dat wordt nooit wat. Je kunt deze douchebags niet veranderen. Echt niet.

Modale Man
Geschikt als potentiële partner. Zijn hartstikke leuk, maar niet zo knap, sexy en smooth babbelend als de Slick Ricks. Vaak staan ze in hun schaduw waardoor je ze over het hoofd ziet. Houd je ogen dus open. 

Hidden Gems
Relatiemateriaal. De knapperds die geen jarenlang uitgebreid single-vergelijksonderzoek hoeven te doen. En telkens hun ogen openhouden op zoek naar een volgende verovering? Nergens voor nodig. Ze maken een keuze en gaan ervoor. Vaak komen ze uit een relatie (kunnen zich dus binden) en zijn ze nooit lang vrijgezel. Let wel: haast is geboden. Gemiddeld vertoeven ze gedurende slechts drie weken op de vrijgezellenmarkt. In die tijd proberen alle singles uit hun omgeving ze als een malle binnen te halen.

Wil nog meer weten over de liefde? Volg ons dan op Instagram of Facebook

Beeld: Taylor Grote / Unsplash

Author

Write A Comment