Dating

Luisteren maar: 4 podcasts over de liefde

Over de liefde kan je blijven praten en dat wordt ook gedaan op menig podcast. Wil je meer inzichten in je eigen relatie of eens flink worden vermaakt, doe dan je oortjes in en luister naar:
Pinterest LinkedIn Tumblr

Where Should We Begin?
Van psychotherapeut Esther Perel, toch wel de godmother van de relatietherapie. Haar boeken en lezingen gaan als warme broodjes over de toonbank. Ook haar podcast ‘Where Should We Begin?’ wordt gretig beluisterd. Iedere aflevering beslaat een eenmalige therapiesessie waarin Perel een stel helpt bij het oplossen van hun probleem. Zeer intiem, vaak herkenbaar en erg educatief.

Datevermaak
In deze podcast zoeken vrienden Timo, Lisa en Lieke –  twintigers uit Amsterdam en alle drie op zoek naar een man – uit wat daten in 2020 betekent. In iedere aflevering gaat een van de drie op date en die neemt voor, tijdens en vlak na de date voicememo’s op. Hierdoor voelt het alsof je erbij bent. Achteraf evalueren de drie vrienden de date, wat vaak tot grote hilariteit en inzichten leidt.  

Savage Lovecast
Een adviesrubriek van de Amerikaanse schrijver en sekscolumnist Dan Savage. Een soort Lieve Mona over allerlei seks- en relatievraagstukken. Pragmatisch en vol humor helpt Savage bij prangende en uitdagende kwesties als: wat te doen als je allebei onderdanig bent in bed? Wat kan je doen als je een grafhekel hebt aan je partners andere partner?

Van twee kanten
Hierin interviewt Corine Koole – van de rubriek ‘Lust en Liefde’ in Volkskrant Magazine – stellen over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Overleeft de liefde ziekte of vreemdgaan? Welke impact heeft een slapeloze baby op de relatie van de ouders? Koole interviewt ze apart van elkaar zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie.

Wil je nog meer weten over de liefde? Volg ons dan op Instagram of Facebook.

Author

Write A Comment