Nieuws

Seksspeeltjes vinden gretig aftrek door lockdown

De verkoop van seksspeeltjes is bijna verdubbeld sinds het uitbreken van de coronacrisis. Dit blijkt uit omzetcijfers van online shops in erotische artikelen. Vooral vibrators, condooms en levensechte sekspoppen worden massaal afgenomen.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Verplicht thuiszitten geeft onze sexdrive een flinke impuls. Eric Idema is directeur van EDC Retail – moederbedrijf van onder meer webshops EasyToys en Pabo.nl – en vertelt aan Groningen Economie dat er een duidelijke toename van de omzet te zien is vanaf 12 maart. Inderdaad: de dag waarop het kabinet besloot dat zoveel mogelijk Nederlanders thuis moeten werken. ‘Hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer we verkopen,’ aldus Idema. Normaal gesproken dalen in maart en april de bestedingen op het gebied van erotische speeltjes. Maar, zegt Idema, dat is sinds de quarantaine wel anders: ‘Elke dag komen nu 1800 tot 2000 extra bestellingen binnen.’

Levensechte sekspoppen
Het was even spannend of aan die grote vraag voldaan kon worden. Halverwege februari dreigde er namelijk nog een tekort aan seksspeeltjes toen de productie in China grotendeels was stilgevallen als gevolg van de coronocrisis. Gelukkig is de bedrijvigheid daar inmiddels weer op gang is gekomen en is er geen sprake van de gevreesde schaarste. Seksspeeltjes zitten sowiewso in de lift. In het afgelopen jaar verkocht EDC Retail veel vibrators, vibratie-eitjes, op afstand bestuurbare speeltjes, glijmiddelen en condooms. Daarnaast zien ze een toename van de verkoop van dure, levensechte sekspoppen. Omdat het bedrijf zo sterk groeit, zijn het afgelopen jaar veertig nieuwe medewerkers aangenomen.

Tarzan is populair
Ook bol.com constateert een behoorlijke stijging van het aantal seksgerelateerde artikelen. De webwinkelgigant laat aan het AD weten dat de verkoop van condooms in de tweede helft van maart met 30% steeg ten opzichte van de eerste helft. De verkoop van seksspeeltjes en glijmiddel groeide in dezelfde periode met gemiddeld 20%. Mocht je inspiratie nodig hebben: populaire artikelen op bol.com zijn onder meer de tarzan vibrator en de satisfyer next generation, meldt het AD.

Wil je nog meer weten over de liefde? Volg ons dan op Instagram of Facebook.

Beeld: Morderska/ Wikimedia

Author

Write A Comment