Relatie

Is dit mijn laatste kans om moeder te worden?

Julia (33) heeft sinds 4 maanden een relatie met Roel. Ze vindt hem heel leuk en hij zou wel eens de vader van haar kinderen kunnen worden. Maar ze mist de seksuele aantrekkingskracht. Moet ze bij hem blijven of niet?
Pinterest LinkedIn Tumblr

Julia (33) leerde Roel vier maanden geleden online kennen: ‘Zijn profiel sprak me aan: goede kop, ondernemend, vaste baan én een kinderwens. Dat vind ik belangrijk want ik wil dolgraag moeder worden. In real life viel hij ook niet tegen: we hadden een goede klik en konden over van alles praten.  En dat deden we ook: pas na een week of zes gingen we met elkaar naar bed en de vonken spatten er toen niet vanaf. Nog steeds niet. Ik mis de passie. Alsof er nul seksuele aantrekkingskracht is. Maar Roel wil echt graag kinderen, daarover hebben we het vaak genoeg gehad, en ik wil het liefst voor mijn 35ste zwanger zijn. Misschien groeit mijn verlangen naar hem nog. Zo vaak ontmoet ik geen mannen met wie het zo klikt en ik heb niet meer eeuwig de tijd. Wat moet ik doen?’
Psycholoog en relatietherapeut Liselotte Visser:
‘Het is goed om het rustig op te bouwen: eerst vriendschap, dan pas met elkaar naar bed. Maar dan moet je wel vlinders of kriebels voelen. Als je een paar keer met elkaar naar bed bent geweest en je denkt: dit is het niet, dan moet je kappen met die hap. Je kunt je gevoelens niet forceren. Een relatie aangaan zonder liefde en passie, daarmee doe je elkaar tekort. Blijf dus niet hangen in een relatie uit angst alleen te zijn of omdat je bang bent niemand anders tegen te komen. Heb vertrouwen. Ga daten en laat tegelijkertijd je deadline los. Denk niet ‘O, ik moet binnen nu en twee jaar een kind, dus moet ik snel de man van mijn dromen ontmoeten’. Gun jezelf de tijd. En als je kinderwens echt sterk ik, stel jezelf dan de vraag: ben ik sterk genoeg om een kind alleen op te voeden?’

Wil je nog meer weten over de liefde? Volg ons dan op Instagram of Facebook.

Beeld: Moose Photos

Author

Write A Comment